Topbanner_Uitdepraktijk_MIN_RAI

Mansveld Inspectie behaalt SCIOS Scope 12 certificering

Tijdens een succesvolle systeem en praktijkaudit heeft Bureau Veritas geconstateerd dat het Mansveld Inspectie team voldoet aan de eisen van de SCIOS-certificatieregeling voor Scope 12 inspecties. Dit betekent dat Mansveld Inspectie nu officieel bevoegd is volgens deze richtlijnen zonnestroominstallaties te inspecteren. 

Schadelast kwalitatief slecht aangelegde zonnestroominstallaties
In het eerste kwartaal van 2020 is de nieuwe inspectieregeling voor zonnestroominstallaties (SCIOS scope 12) van kracht geworden. Deze inspectieregeling is in het leven geroepen nadat de risico’s van slecht aangelegde zonnepanelen sterk zijn toegenomen door de snelle ontwikkeling van de technologie en de groei die de sector heeft meegemaakt. Scope 12 is toegevoegd aan de Deelregeling Elektrisch Materieel van SCIOS. 

Verzekeraars stellen steeds vaker een SCIOS-keuring verplicht voor het verzekeren van panden met zonnestroominstallaties. Hiermee is er een kleinere kans op enorme schade aan het pand en inventaris, is continuïteit beter geborgd en wordt er meer rendement gedraaid. Het behalen van de certificering past binnen de ambitie van Mansveld om opdrachtgevers te helpen met een veilige, efficiënte en duurzame leef- en werkomgeving door een goede toepassing van techniek.

Mike Bruggenwerth, teamleider Inspectie: “Ik ben trots op onze inspecteurs die met vlag en wimpel geslaagd zijn voor de SCIOS Scope 12 certificering. Met deze inspectie kunnen we onze opdrachtgevers een totaalpakket aan inspecties bieden.” Eerder werd team Inspectie al gecertificeerd om Scope 8 en 10 inspecties uit te voeren.